A pensar no Verão e nos sabores doces que as pessoas da localidade têm na memória, a Escola Profissional da Nazaré propõe como especialidade local um belo carapau doce. “Queremos fazer lembrar os gelados, a praia, o fresco, as férias… a Nazaré”, diz Frederico Neto, formador da escola.
Foi desenvolvido um molde, em colaboração com a pastelaria Calé, de Peniche, e pensou-se num recheio diferente, que de facto resulta num doce original. É calórico, mas não mais do que uma bola de berlim. Agora, podemos estar na Nazaré, refastelados na praia, a comer um carapau.

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Having in mind the summer and the sweet flavours that locals have in their memory, the Professional School of Nazaré proposes as a local specialty a beautiful “carapau doce” (sweet horse mackerel). “We want to evoke ice creams, the beach, the fresh air, vacations… in short, Nazaré,” says Frederico Neto, the school’s teacher.
A mould was developed in collaboration with pastry shop Calé, from Peniche, and a different filling was devised, which in fact results in an original sweet. It is caloric, but no more than a “bola de berlim”. Now, we can be in Nazaré, relaxing on the beach and having a carapau.

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